Studio Office (A former grain-store) - West-end of the barn - Falmer Court
15962
post-template-default,single,single-post,postid-15962,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Studio Office (A former grain-store) – West-end of the barn

Studio Office (A former grain-store) – West-end of the barn

Throughout Autumn and Winter 2020, we have finished renovating the Studio Office, to be used as a working space for the studio team at The Great thatch barn.

The impressive, traditional brick flooring, was lifted, cleaned and dry stored, whilst damp proofing and insulation were added.

We restored and treated the original bricks used for the floor of the office, before re-laying them in their original position, with the final look in-keeping with the history of the barn and creating a herringbone feature out of the original flooring, and adding a border using flint collected from the grounds of Falmer court.

The original flint walls were also cleaned and rescued from damp by removing old render, and residue, to not only protect the stones, but also to feature the spectacular interior of the building.

The iron spiral staircase leading up to the mezzanine level was treated and re-painted to appear as striking as when it was first fitted.

Finally, we treated and restored the ceiling beams, installing insulation and cladding to fit LED sustainable spotlights into the ceiling.